BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 4 november 2010

DEN VITA MASSAJEN



Detta är en läsvärd bok om en
framgångsrik schweizisk kvinna Corinne Hofmann.Reser på semester till Kenya tillsammans med sin pojkvän. På resans sista dag träffar hon den vackre massajkrigaren Lemalian.Hon blir som förhäxad av honom och bestämmer sig för att inte följa med pojkvännen hem till Schweiz.
Fast besluten att massajkrigaren är mannen i hennes liv följer hon med honom hem till hans by i samburudistriktet Barsaloi och gifter sig med honom. Där lever hon sedan med honom och hans familj i flera år de bor i en hydda, hämtar vatten från floden och saknar all tänk bar lyx.
Hon har till en början svårt att anpassa sig och det uppstår många konflikter.Men hon är så stark att hon är beredd att satsa allt för kärleken. Hon startar så småningom upp en livsmedelsaffär mitt ute i bushen. Som uppskattas mycket och affärerna går till en början bra. Men hennes make får allt svårare att hantera hennes självständighet och öppenhet och missförstånden ökar.jag tycker att det var en av de bättre böcker jag har läst. Detta är en sann berättelse om Corinne Hofmann och hennes liv.


Det finns en uppföljare till succéboken den heter Den vita massajens dotter.
Där berättar Corinne Hofmann lika öppenhjärtigt som tidigare om sitt och dottern Napirais liv. Hennes dramatiska flykt från Kenya och maken för att rädda sin lilla dotter undan hotet om tvångsgifte och omskärelse.

DEN VITA MASSAJEN FÅR I BETYG 3/5

0 kommentarer: